Gå til kassen
   Sikker brug af kontaktlinser under Covid-19

   Sikker brug af kontaktlinser under Covid-19

   Hverdagen ser lidt anderledes ud i dag, end den gjorde for kort tid siden. Mange af os har haft behov for at tilpasse vores hverdag til de nye omstændigheder, og de rutiner vi havde før. Her vil vi give nogle tips til, hvordan du bedst bruger tiden, finder nye rutiner og hvad du kan gøre for at fortsætte med at bruge dine kontaktlinser på en sikker måde.
   Fortsæt med at bruge kontaktlinser på en sikker måde

   Fortsæt med at bruge kontaktlinser på en sikker måde

   Selvfølgelig kan du fortsætte med at bruge dine kontaktlinser som sædvanligt, så længe du følger plejerådene for korrekt brug for at forhindre potentiel spredning af coronavirus. Dette omfatter omhyggelig vask, rengøring og tørring af hænderne, inden du rører ved kontaktlinserne. Hvis du bruger måneds- eller ugelinser, som du rengør om aftenen, er det vigtigt at rengøre dem grundigt med linsevæske. Brug ikke vand, når du rengør linser og linseetui, men kun linsevæske for at reducere risikoen for spredning af mikroorganismer i øjet. Hvis du bruger endagslinser, behøver du ikke at tænke på at skulle rengøre linserne hver dag. Så tager du nye og friske linser i hver morgen, og smider dem væk efter dagens brug.

   Kontaktlinser og motion

   Kontaktlinser og motion

   Mange af os har fået mere tid derhjemme og har ekstra tid tilovers til at bruge på familien, hjemmet eller hobbyer. Det er værdifuldt med ekstra tid, så brug den på den bedste måde!

   For at holde dig motiveret anbefaler vi at bruge den ekstra tid, du har, på dig selv. Gør tiden til en god investering for dit velbefindende. Tag ud i naturen og løb, spring på cyklen eller gå en lang tur. Prøv geocaching eller yoga. Kontaktlinser er et meget praktisk valg, når du er aktiv. De fungerer med en hjelm og er ikke i vejen, når du bevæger dig.

   Et praktisk alternativ derhjemme

   Et praktisk alternativ derhjemme

   Mange vælger også at bruge den ekstra tid på at finde en ny hobby, bage eller lave mad. Måske trænger dit hjem til lidt genopfriskning – det kan være en renovering eller måske et værelse, der skal males. Hvis du har en have eller altan, kan det være sjovt at indrette på en anden måde eller plante nye planter. Under alle disse aktiviteter vælger mange at bruge kontaktlinser på grund af fleksibiliteten, og det kan du selvfølgelig fortsætte med at gøre i disse tider. Du slipper for briller, der glider ned på næsen, når du planter nye planter eller skruer møbler sammen, eller maling, der ender på dine briller, når værelset skal have en omgang. Hvis du bruger kontaktlinser, slipper du også for briller, der dugger, når du åbner ovnen for at se dit nye mesterværk.