Gå til kassen
   SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE STØRRELSE PÅ DIT NYE STEL

   SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE STØRRELSE PÅ DIT NYE STEL

   Overvejer du at købe dine briller på nettet? Godt valg! Her er nogle tips til, hvad du bør overveje for at finde et stel, der passer perfekt til dit ansigt. Et godt udgangspunkt er at starte med at måle dit gamle stel.
   Mål bredden på dine gamle briller

   Mål bredden på dine gamle briller

   Start med at måle bredden på dine nuværende briller fra skruen på stangen på indersiden til den anden skrive. Dette giver en idé om hvilken størrelse briller, der passer dig. Dette er et af de vigtigste elementer i at finde den brille, som passer dig perfekt. Udover at det er ubehageligt, så vil et for smalt stel få dit ansigt til at se bredere ud, mens et for bredt stel vil få dit ansigt til at se smallere ud. Stængerne skal hvile mod tindingen uden at klemme.

   Tyd din størrelse på dine gamle briller

   Tyd din størrelse på dine gamle briller

   Hvis du kigger på indersiden af dit gamle brillestel, er der 3 numre, der viser de forskellige mål på stellet. Så ved du nogenlunde, hvilke mål du skal forholde dig til, når du søger efter nye briller på nettet.

   · A-målet er tallet længst til venstre, og det angiver glassets bredde (normalt mellem 40 mm – 60 mm).

   · D-målet er det midterste tal, der angiver afstanden mellem glaskanten over næsen. Pasformen over næsen er vigtig for komforten, samt hvordan brillerne passer på næsen. I modsætning til stel af plast har metalstel justerbare næsepuder og kan derfor bedre tilpasses til formen og bredden på næsen.

   · Det sidste tal er længden på stangen fra skruen til enden, dvs. spidsen af stangen. Målet viser, hvor lang stangen ville være, hvis den var helt lige. Stangen kan bøjes og kan derfor let afvige 5 mm fra det, du tidligere havde. Et tip er at holde stangens spids under varmt vand et stykke tid for at gøre den ekstra bøjelig.

   Vælg stel eller stelbredde

   Vælg stel eller stelbredde

   Alle brillestel på vores hjemmeside er sorteret i størrelserne XS - XL. Der findes også et antal forskellige specifikke mål for hvert stel.

   Bredden på vores stel angives i 5 forskellige størrelser:

   XS: 109 – 119 mm
   S: 120 – 126 mm
   M: 127 – 132 mm
   L: 133 – 139 mm
   XL: 140 – 150 mm

   På vores hjemmeside kan du filtrere efter stelstørrelse ved at gå til "Alle stel" og klikke på "Vis filtre". Du kan selv udfylde stellets bredde, hvis du klikker på "Stelstørrelse". Læs vores guide til, hvordan du køber briller på nettet.