Gå til kassen
  Billede af en havskildpadde med Plastic Bank-logoet ovenpå

  Plastneutrale kontaktlinser

  Kontaktlinseproducenten, CooperVision, indsamler, behandler og genbruger plastaffald i samarbejde med Plastic Bank®, som ellers ville ende i havene. CooperVision køber kreditter, der svarer til vægten af den plast, de bruger i endagslinser1, blisteremballage og sekundær emballage (den ydre æske)2 her i Danmark - og den tilsvarende mængde plast indsamles af Plastic Bank®.
  Linser uden baggrund

  Plast er nødvendigt i sundhedssektoren

  Plast anvendes i sundhedssektoren af flere vigtige årsager, blandt andet af hensyn til sterilitet og sikkerheden.3,4,5 Og det samme gælder for kontaktlinser og linseemballage – plast spiller en vigtig rolle.

  Sæl svømmer under vand.

  Plastneutralitet

  Her i Danmark har CooperVision gjort sine endagslinser plastneutrale.1,2

  • At være plastneutral betyder, at en virksomhed (eller et individ) genanvender og genvinder den samme mængde plast, som denne anvender eller fremstiller.6

  • Ved at blive plastneutrale gør vi noget betydningsfuldt i dag, samtidig med at vi arbejder på mere langsigtede løsninger.

  Kvinde på badebro med Plastic Bank-logo.

  Plastic Bank®

  Plastic Bank® er en social iværksættervirksomhed, hvis aktiviteter bygger på etiske genvindingssystemer i kystsamfund.7

  • Plasten indsamles af indbyggerne i lokalsamfundet, og de bliver betalt for det materiale, som de samler ind. Takket være dette har de råd til grundlæggende fornødenheder såsom fødevarer, brændstof og sygeforsikring.7

  • Det indsamlede materiale genvindes og sendes tilbage i forsyningskæden.7

  Billede af diverse linseæsker.

  Sådan bliver du involveret

  I Danmark er alle endagslinser fra CooperVision plastneutrale, så du skal blot fortælle din optiker, at du er interesseret i plastneutrale kontaktlinser. Din optiker hjælper dig med at vælge den kontaktlinse, som passer dig bedst.

  Fodnoter

  1. Endagslinser defineres som ordrer på disse produkter og omfatter produkter, som sælges og distribueres af CooperVision i Danmark.
  2. Plastneutralitet opnås gennem køb af credits fra Plastic Bank. En credit svarer til indsamling og konvertering af ét kilo plast, som ellers risikerer at havne i havet. CooperVision køber credits, som svarer til vægten af den mængde plast, som indgår i de endagslinser, som bestilles i løbet af en bestemt periode. Endagslinsernes plastmængde beregnes ud fra vægten af den plast, som findes i blisteremballage, linse og sekundæremballage (kasser), herunder laminat, lim og andet (f.eks. blæk).
  3. Plastics Industry Association. Why is medical plastic packaging so essential? Besøgt 5. januar, 2021. https://thisisplastics.com/safety/why-are-medical-plastic-packages-so-essential/
  4. https://www.craftechind.com/the-many-uses-of-plastic-materials-in-medicine/
  5. https://www.mpo-mag.com/contents/view_online-exclusives/2017-10-09/5-ways-plastics-revolutionized-the-healthcare-industry/
  6. PEW Charitable Trusts og SYSTEMIQ. Breaking the plastic wave: a comprehensive assessment of pathways towards stopping ocean plastic pollution. 23. juli, 2020. Besøgt 21. januar, 2020.
  7. Om Plastic Bank. Besøgt 21. december, 2020. https://plasticbank.com/.