Gå til kassen
   Plejeråd til dig der bruger kontaktlinser

   Plejeråd til dig der bruger kontaktlinser

   Både vores øjne og kontaktlinser er meget følsomme over for snavs og bakterier. Derfor er det vigtigt at være forsigtig med at passe på dine kontaktlinser. Derudover giver du kontaktlinserne mulighed for at bevare deres komfort længere.
   Tip til hurtig pleje af alle kontaktlinser

   Tip til hurtig pleje af alle kontaktlinser

   Når du håndterer kontaktlinser, er det vigtigt at vaske hænderne grundigt først. Anvend en mild sæbe og et håndklæde der ikke fnugger. Læs mere om, hvordan du isætter og fjerner dine linser.

   • En dags linser – bruges en dag og kasseres umiddelbart efter brug. Brug aldrig endagslinser længere end beregnet. Det kan forårsage komplikationer og forårsage øjenirritation.
   • Månedslinser – kontaktlinser, som du bruger kontinuerligt i en måned. Her er pleje af linserne meget vigtig for at opretholde hygiejnen. Scroll videre for at læse, hvordan du bedst passer på dine månedslinser.
   • Døgnet rundt-linser – når du bruger linser døgnet rundt, kan du fjerne dem og rengøre dem med linsevæske om nødvendigt, hvis du føler, at du har brug for ekstra komfort i løbet af dagen. Ellers slipper disse kontaktlinser nok ilt ind i øjet, så du kan sove med dem i.

   Sådan rengør du dine månedslinser

   Sådan rengør du dine månedslinser

   1. Vask hænderne med sæbe og tør dem på et fnugfrit håndklæde.

   2. Dryp et par dråber linsevæske på linsen.

   3. Gnid derefter linsen på begge sider i din håndflade med din lillefinger.

   4. Skyl linsen med linsevæske. Brug aldrig postevand for at undgå spredning af mikroorganismer i øjet.

   5. Fyld dit linseetui med to tredjedele af den nye linsevæske og lad linserne være i linsevæsken i mindst fire timer. Genbrug aldrig linsevæsken.

   6. Undgå kontakt med negle. Negle er skarpe og kan skade linsen, men der samles også meget snavs og bakterier under dem.

   7. Forsegl linsevæskeflasken tæt efter brug.

   Rengøring af linsetui

   Rengøring af linsetui

   Rengøring af linseetuiet er mindst lige så vigtig som rengøring af kontaktlinserne for at opretholde den bedst mulige hygiejne.

   1. Når du har sat kontaktlinserne i dine øjne, skal du altid tømme dit linseetui fra væske og lade det lufttørre. Genanvend aldrig linsevæsken, som kontaktlinserne har ligget i.

   2. Skyl etuiet regelmæssigt med desinfektionsmiddel. Lufttør beholderen.

   3. Udskift linseretuiet regelmæssigt med en nyt hver måned, eller når linsevæskeflasken er tom.

   LensWays guide til linsevæske

   LensWays guide til linsevæske

   Hold altid flasken lukket ordentligt. Rør aldrig flaskens munding for at forhindre snavs i at komme i kontakt med linsevæsken. Brug ikke linsevæske, der har passeret udløbsdatoen.

   Ligesom der findes forskellige kontaktlinser, er der også forskellige linsevæsker til forskellige behov. Multifunktionsvæske renser, opbevarer og desinficerer kontaktlinserne. Den seneste generation af multifunktionelle væsker indeholder også stoffer, der gør at kontaktlinsen bedre holder sin fugtighed i løbet af dagen. En anden variant er hydrogenperoxid-væske, der trænger ind i kontaktlinsen og renser dybt. Denne linsevæske er velegnet til dem, der er følsomme over for fugtighedsfunktionen af ​​multifunktionelle linsevæsker. Spørg din optiker, hvilken linsevæske du skal bruge, hvis du er usikker. TIl bløde og hårde linser skal du eksempelvis bruge forskellige linsevæsker.