Gå til kassen
   Kontaktlinser for nybegyndere – alt du behøver at vide

   Kontaktlinser for nybegyndere – alt du behøver at vide

   Så du har bestemt dig for at prøve kontaktlinser! Velkommen i klubben. Som nybegynder har du sikkert mange spørgsmål - hvilken linse skal man starte med? Hvordan sætter man dem i og fjerner igen? Vi gennemgår trin for trin alt du behøver at vide om kontaktlinser.
   Det starter med en recept

   Det starter med en recept

   Først skal du vide, hvilke styrker du har for at korrigere synet i begge øjne. Dette får du at vide hos optikeren ved at foretage en øjenundersøgelse før nytilpasning af kontaktlinser. Hos optikeren skal du foretage en øjenundersøgelse og gennemgå den type linser, der passer bedst til dig. Du vil også prøve at isætte og fjerne linser. Endelig får du en recept fra optikeren med dine styrker, og det er denne recept, du bruger til at købe dine kontaktlinser online. Læs mere om, hvordan du køber kontaktlinser online.

   En kontaktlinsecept adskiller sig fra en brillerecept, da synskorrektionen finder sted længere væk fra øjet med briller. Hvis du allerede har en brillerecept, vil du få andre styrker med en kontaktlinsecept.

   Sådan indsættes dine linser

   Sådan indsættes dine linser

   Følg vores enkle trin, og glem ikke, at øvelse gør mester! Selvom det måske føles ubehageligt i starten, vil du vænne dig til det på ingen tid.

   1. Vask hænderne grundigt med sæbe og vand. Tør dem med et fnugfrit håndklæde.

   2. Placer kontaktlinsen på spidsen af ??pegefingeren på din dominerende hånd, dvs. højre hånd, hvis du er højrehåndet. Kontaktlinsen skal være kuplet. Hvis den vender forkert, er den ikke lige så rund i formen og skarpere langs kanterne.

   3. Hold det øverste øjenlåg åbent med en finger på din anden hånd.

   At isætte kontaktlinserne

   At isætte kontaktlinserne

   4. Træk det nedre øjenlåg ned ved hjælp af langefingeren på den samme hånd, som du holder kontaktlinsen med.

   5. Tilt hovedet let ned, og placer kontaktlinsen på den nederste del af det hvide i øjet. Eller kig lige frem og placer linsen midt i øjet.

   5. Tilt hovedet let ned, og placer kontaktlinsen på den nederste del af det hvide i øjet. Eller kig lige frem og placer linsen midt i øjet.

   7. Slip øjenlåget og blink et par gange.

   Sådan tager du kontaktlinserne ud

   Sådan tager du kontaktlinserne ud

   Når det kommer til at isætte og fjerne kontaktlinser, er det vigtigt, at du håndterer dine kontaktlinser hygiejnisk. Hvis du bruger månedslinser eller flerdagslinser, skal du følge specifikke plejeinstruktioner (læs mere).

   1. Vask hænderne med sæbe og vand. Skyl og tør dem, som du gør, når du isætter kontaktlinserne.

   2. Kig op og hold det nedre øjenlåg nede ved hjælp af langefingeren. Træk kontaktlinsen ned til den nederste del af det hvide i øjet med pegefingeren.

   3. Fjern kontaktlinsen ved at klemme den.

   4. Kan du ikke få kontaktinsen ud af øjet? Dryp lidt linsevæske på linsen, så forhindrer du den i at tørre ud, og den vil være lettere at tage ud.

   Hvordan vælger man de rigtige linser?

   Hvordan vælger man de rigtige linser?

   Der er masser af øjelinser til alle mulige synsdefekter og behov. Et godt spørgsmål at stille sig selv er, hvad der passer bedst til din livsstil? Daglinser, månedslinser, multifokale linser eller døgnet rundt-linser? Prisniveau eller komfort?

   Endagslinser er kontaktlinser, som du bruger i løbet af en dag eller efter behov og kasseres efter brug. Endagslinser er et praktisk valg for dig, der ønsker en ny, frisk linse til hver gang og som gerne vil springe linseplejerutinen over sidst på ??dagen.

   Månedslinser er kontaktlinser, du har i en måned. Sidst på ??dagen tager du dine linser ud og rengør dem med linsevæske. Læg derefter linserne i et linseetui sammen med linsevæske indtil næste morgen. Med døgnet rundt-linser behøver du ikke at tage linserne ud, før du går i seng. De slipper nok ilt ind i dine øjne, så du kan sove med dem i.

   Ugelinser ligner månedlinser i deres brug og pleje, men du bruger dem i 1-2 uger.