Gå til kassen
   Præsentation af 'Synet efter 40' med en mand og en kvinde på hver side

   Hvad sker der med synet, efter du er fyldt 40?

   Presbyopi er en aldersrelateret ændring i øjet, der fører til nedsat syn af genstande på nært hold. Øjets linse aftager i elasticitet med alderen, hvilket gør det vanskeligere for øjet at skifte mellem langsyn og nærsyn. Alderssyn begynder normalt at vise sig omkring 40-årsalderen og stiger normalt gradvist med alderen, for at falde og være konstant i en alder af 75.
   Portræt af midaldrende mand iført briller og med skæg

   Symptomer på ændret syn

   • Trætte øjne og en tør, gnavende følelse, der ofte er værst om aftenen.
   • Hovedpine, der ofte kommer i løbet af dagen.
   • Det bliver vanskeligere for øjnene hurtigt at skifte fokus fra langt til tæt og fra tæt til langt. Dette skyldes, at øjets linse bliver stivere med alderen.
   • Sværere at se tekst tæt på. Teksten smelter sammen, eller det bliver svært at læse i dårligt lys.

   Portræt af smilende kvinde uden briller, der bladrer i en avis.

   Hvad kan man gøre ved alderssyn?

   Der er mange måder at korrigere alderssyn på, der ikke kræver et optikerbesøg, eller som koster flere tusinde kroner ved køb af progressive briller.

   Multifokale linser: Et praktiskt alternativ til dig som stadig vil bruge linser. Multifokale linser korrigerer synet på alle afstande. Læs mere om multifokale linser.

   Læsebriller: Mange vælger læsebriller, når de mærker, at de får sværere ved at se ting på nært hold. Du kan nemt kombinere læsebriller med linser, og du behøver ikke at besøge optikeren for at købe læsebriller. Se vores alderstabel for at finde den rette styrke ud fra din alder.

   Progressive briller: Briller som korrigerer synet på alle afstande. Læs mere om progressive briller.