Gå til kassen
  Vælg briller efter ansigtsform

  Vælg briller efter ansigtsform

  Alle kan bære briller. Du skal bare finde et stel, der passer dig. Et godt udgangspunkt er at gå efter din ansigtsform. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvilken ansigtsform du har og hvilke stel, der passer til dig.
  Runde og ovale ansigter

  Runde og ovale ansigter

  En rund ansigtsform er kendetegnet ved fyldige kinder og en rundet hage. Runde ansigter passer til rektangulære, firkantede og smalle stel for at skabe definition og dybde i ansigtet. På samme tid opfattes ansigtet som længere og smallere i disse former. Undgå store, runde stel, der får ansigtet til at se rundere ud.

  En oval ansigtsform er kendetegnet ved jævne proportioner og en hage, der er smallere end panden. Ansigtets højde er længere end bredden. Ovale ansigter passer til de fleste ting, især store og brede stel. Prøv gerne et par rektangulære briller, pilotstel eller wayfarers for at skabe mere tydlige vinkler i ansigtet og fremhæve dine naturlige træk.

  Firkantede og diamantformede ansigter

  Firkantede og diamantformede ansigter

  En firkantet ansigtsform er kendetegnet ved en bred pande, en stærk kæbelinje og en bred hage og brede kindben. Firkantede ansigter passer med runde, cat-eye, wayfarer eller pilotstel for at blødgøre og skabe kurver. Briller, der sidder højt på næsen, komplementerer den firkantede ansigtsform og får ansigtet til at se længere ud. Undgå stel, der er lige nederst, hvilket får ansigtet til at se skarpere ud.

  Diamantformede ansigter er kendetegnet ved fyldige kinder og smal pande og hage. Ovale, runde og pilotstel passer bedst til denne ansigtsform, da de skaber balance og harmoni i ansigtet.

  Trekantede og aflange ansigter

  Trekantede og aflange ansigter

  Trekantede ansigter er opdelt i trekant, bund op og trekant, bund ned, hvilket betyder, at panden er bredere og hagen smallere (trekant, bund op) eller at panden er smalere og kæben og hagen bredere (trekant, bund ned). For begge ansigtsformer passer pilotbriller og cat-eyes perfekt. For trekantede, bund op, er firkantede, runde og wayfarer-stel et flatterende valg. For trekantede, bund ned, er det bedre at fokusere på rektangulære, ovale og clubmasterstel for at fremhæve ansigtstræk.

  En aflang ansigtsform er kendetegnet ved et smalt og langt ansigt med høje kindben, længere næse og høj pande. Aflange ansigter passer de fleste former, men du bør undgå rektangulære og firkantede stel, der kan få ansigtet til at se længere og smallere ud.

  Tænk på brillernes pasform

  Tænk på brillernes pasform

  Næse: Hvis du har en lang næse, er det fordelagtigt at vælge et stel med en rundet næsebro, så næsen opfattes kortere. Hvis du har en kort næse, er nøglehulsbroen det perfekte valg, da næsen opleves længere.

  Øjenbryn: Husk at vælge et stel, der har en krumning på toppen af ​​stellet, og som følger formen på øjenbrynene. Øjenbrynene skal være synlige lidt over stellet. Undgå briller, der sidder på en sådan måde, at øjenbrynet er for synligt under stellets overramme.

  Øjne: For smaltsiddende øjne skal du vælge stel med en smal næsebro. Det giver indtryk af, at ansigtet er bredere. Bredtsiddende øjne passer flot med en tydeligt markeret næsebro, så der ikke opleves så stor afstand mellem øjnene. Stel med fine charnier kan med fordel vælges for at gøre ansigtet smallere.

  Selvfølgelig påvirker stellets størrelse også pasformen. Læs mere om stelstørrelse her.