Gå til kassen
   Billede af en kvinde med briller.

   Vælg briller efter ansigtsform

   Alle kan bære briller. Du skal bare finde et stel, der passer til dig. Et godt udgangspunkt er at gå efter din ansigtsform. Læs videre for at finde ud af, hvilken ansigtsform du har og hvilke stel, der passer til dig.
   Kvinde med rundt ansigt.

   Runde og ovale ansigter

   Et rundt ansigt er kendetegnet ved fyldige kinder og en rundet hage. Rektangulære, firkantede og smalle stel passer til runde ansigter for at skabe definition og dybde i ansigtet. Samtidig opfattes ansigtet som længere og smallere med disse former. Undgå store, runde stel, der får ansigtet til at se rundere ud.

   Et ovalt ansigt er kendetegnet ved jævne proportioner og en hage, der er smallere end panden. Ansigtets højde er længere end bredden. De fleste stel passer til ovale ansigter, især store og brede stel. Prøv gerne et par rektangulære briller, pilotstel eller wayfarers for at skabe mere tydelige konturer i ansigtet og fremhæve dine naturlige træk.

   Mand med firkantet ansigt.

   Firkantede og diamantformede ansigter

   Et firkantet ansigt er kendetegnet ved en bred pande, en stærk kæbelinje og en bred hage samt brede kindben. Runde, cat-eye, wayfarer eller pilotstel passer til firkantede ansigter for at blødgøre og skabe kurver. Briller, der sidder højt på næsen, komplementerer den firkantede ansigtsform og får ansigtet til at se længere ud. Undgå stel, der er lige forneden, hvilket får ansigtet til at se skarpere ud.

   Diamantformede ansigter er kendetegnet ved fyldige kinder samt en smal pande og hage. Ovale, runde og pilotstel passer bedst til denne ansigtsform, da de skaber balance og harmoni i ansigtet.

   Billede af kvinde med en aflang ansigtsform.

   Trekantede og aflange ansigter

   Trekantede ansigter findes i to typer, en hvor trekanten vender bunden op hvilket betyder, at panden er bredere og hagen smallere og en hvor bunden vender nedad, så panden er smallere og kæben og hagen bredere. Pilotbriller og cat-eyes passer perfekt til begge ansigtsformer. Firkantede, runde og wayfarer-stel er et flatterende valg til trekantede ansigter, hvor panden er bredere end hagen. For trekantede ansigter med en bredere hage er det bedre at fokusere på rektangulære, ovale og clubmasterstel for at fremhæve ansigtstrækkene.

   Et aflangt ansigt er kendetegnet ved et smalt og langt ansigt med høje kindben, længere næse og høj pande. De fleste former for stel passer til aflange ansigter, men du bør undgå rektangulære og firkantede stel, der kan få ansigtet til at se længere og smallere ud.

   Briller i forskellige stilarter lagt ud til betragtning.

   Tænk på brillernes pasform

   Næse: Hvis du har en lang næse, kan du med fordel vælge et stel med en rundet næsebro, så næsen kommer til at se kortere ud. Hvis du har en kort næse, er en nøglehulsbro det perfekte valg, da næsen kommer til at se længere ud.

   Øjenbryn: Husk at vælge et stel, der har en krumning på toppen af stellet, som følger formen på øjenbrynene. Øjenbrynene skal være synlige lidt over stellet. Undgå briller, der sidder på en sådan måde, at øjenbrynene er for synlige under stellets øverste kant.

   Øjne: Hvis du har tætsiddende øjne skal du vælge et stel med en smal næsebro. Det giver indtryk af, at ansigtet er bredere. En tydeligt markeret næsebro ser flot ud til øjne, der sidder langt fra hinanden, så det ikke ser ud som om, der er så stor afstand mellem øjnene.

   Selvfølgelig påvirker stellets størrelse også pasformen. Læs mere om stelstørrelse her.