Gå til kassen
  Detaljeret foto af en kvindeøje i nærbillede.

  Sådan kommer du bedst gennem allergisæsonen

  Foråret er en periode, der for mange er forbundet med øjne, der løber i vand, og forkølelse. Men vidste du, at forskning viser, at kontaktlinser skaber en beskyttende barriere mod pollen? Her har vi samlet 4 tips til, hvordan du bedst passer på dine øjne i denne forårsperiode.
  Assorterede kontaktlinseæsker præsenteret i billede.

  #1 Skift til endagslinser

  Endagslinser er et bedre alternativ for øjet i pollensæsonen. Pollenkornene sætter sig nemt fast i kontaktlinserne og forkorter deres levetid. Med endagslinser får du dog altid en ny, frisk kontaktlinse ved hver anvendelse og en optimal øjenbeskyttelsesbarriere i løbet af dagen.

  Til endagslinserne

  Billede af en mand og kvinde, begge med briller.

  #2 Anskaf dig et par reservebriller

  Det er godt at have et par reservebriller ved hånden, når besværet bliver for slemt. Hvis øjnene er hævede og irriterede, er det bedre at lade øjnene hvile et par dage, og her kommer dine reservebriller ind i billedet. Sørg for, at du har et par briller med opdaterede styrker derhjemme, eller hvorfor ikke også et par med solbrilleglas og stryke, når du ikke kan bruge dine almindelige solbriller. Hos os kan du finde briller fra 99 kr, og du får stellet gratis på det andet par.

  Til reservebrillerne

  Nærbillede af linsevæske, der hældes ned i et linsetui.

  #3 Rengør linserne grundigt

  Proteinindholdet i øjnenes tårevæske øges markant, når luften er fuld af pollen. Pollenkorn klæber også nemt til kontaktlinserne i løbet af dagen. Hvis du anvender månedslinser, er det derfor vigtigt at rengøre dem grundigt sidst på dagen.

  Husk, at det er vigtigt at vaske hænder grundigt og derefter tørre dem ordentligt, så der ikke er vand tilbage, når du håndterer linserne. Der kan nemlig være bakterier i almindeligt vand, som kan forårsage øjeninfektioner. Vask derfor heller aldrig linseetuiet i almindeligt vand, men brug i stedet linsevæske til det.

  Til linsevæskerne

  Portræt af herre, der påfører øjendråber.

  #4 Anvend øjendråber

  Ved allergi anbefales som regel øjendråber med antihistaminer i første omgang, disse fås på apoteket og begynder at virke efter 15 minutter.

  Almindelige øjendråber uden antihistamin lindrer dog også symptomer ved allergi, og disse kan du købe hos os på Lensway. Øjendråber findes som gel, dråber og mist og kan købes på i engangsemballage eller i en lille flaske, som er nem at have med.

  Til vores udbud af øjendråber