Fortrolighedspolitik

Denne fortrolighedspolitik gælder for den behandling af personoplysninger, der udføres inden for rammerne af de services, der stilles til rådighed af Lenswaygruppen via deres websteder, services og applikationer (vores ”Services”). Lensway Group AB, organisationsnummer 556579-3188 (i det følgende kaldet ”LWG”, ”vi” eller ”os”) er den dataansvarlige for den behandling af personoplysninger, der sker inden for rammerne af vores Services og via Lenswaygruppens varemærker.

LWG er opsatte på at beskytte din fortrolighed. I denne fortrolighedspolitik redegøres for, hvordan vi indsamler og anvender dine personoplysninger. Heri redegøres også for, hvilke rettigheder du har i forhold til os, og hvordan du udøver dem. Du kan altid kontakte os, når det gælder fortroligheds- og databeskyttelsesspørgsmål ved at sende en e-mail til os på dpo@lensway.com.

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Oplysninger du udleverer til os. Du kan direkte eller indirekte udlevere informationer til os om dig selv på en række forskellige måder, som f.eks. når du foretager en bestilling på vores websted, kontakter os, anvender vores kundeportal eller en anden af LWGs services, hvor du udleverer personoplysninger til os. Det kan dreje sig om:


  • Person- eller kontaktoplysninger: Navn, fødselsdato, personnummer, titel, faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse, mobiltelefonnummer mv.
  • Informationer om varer eller services: Nærmere oplysninger om de artikler du køber. Hvilke produkter du har købt, hvor mange, og hvor meget du betalte.
  • • Betalingsmetode og status
  • • Leveringsmåde
  • • Rabat- og kampagnekoder, herunder henvisninger til venner, du har givet tip om.
  • Oplysninger om styrke, slibning og recept: Specifikke oplysninger om styrke, slibning og recept, dvs. oplysninger om styrke (sfære), cylinder, akse, basiskurve og pupilafstand.
  • Finansiel information: For at give dig korrekt serviceniveau kan vores betalingsleverandør indsamle oplysninger om blandt andet din indtægt, eventuelle kreditforpligtelser, negative betalingsanmærkninger og tidligere bevilgede kreditter. Ingen af disse oplysninger formidles til eller tilgængeliggøres på anden vis for LWG.
  • Informationer om kontakter mellem dig og LWG: Hvordan du anvender vores services, herunder reaktionstider på sider, downloadfejl, ankomst- og afgangsmetoder samt leveringsmeddelelser, når vi kontakter dig.
  • Informationer om enheder: F.eks. IP-adresse, sprogindstillinger, browserindstillinger, indstillinger for tidszone, operativsystem samt platform og skærmopløsning.
  • Geografiske oplysninger: Din geografiske placering

De oplysninger, du udleverer til os, kræves, ligesom oplysningerne om varer/services og dine økonomiske informationer, normalt for at indgå et aftaleforhold med os, mens de øvrige oplysninger, vi indsamler, kræves af andre årsager iht. nedenstående.


Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne håndtere bestilling/køb
  • - At bekræfte din identitet og verificere dine person- og kontaktoplysninger.
  • - Levering, herunder advisering via sms og/eller e-mail.
  • - Håndtering af betaling
  • - Adressekontrol i forhold til det centrale personregister
  • - Håndtering af reklamations- og garantispørgsmål
  • - Navn
  • - Fødselsdato/Personnummer (kun i visse tilfælde)
  • - Faktureringsadresse
  • - Leveringsadresse
  • - Telefonnummer
  • - E-mailadresse
  • - Betalingsmetode og status.
  • - Informationer om varer og Services, f.eks. oplysninger om de artikler du køber og hvor mange du har købt.
  • - Finansiel information; For at give dig korrekt serviceniveau kan vores betalingsleverandør blandt andet indsamle oplysninger om din indkomst, eventuelle kreditforpligtelser, negative betalingsanmærkninger og tidligere bevilgede kreditter. Ingen af disse oplysninger formidles til eller tilgængeliggøres på anden vis for LWG.
Lovgrundlag: Opfyldelse af købeaftalen. Denne indsamling kræves for at vi skal kunne opfylde vores kontraktlige forpligtelser over for dig.
Opbevaringsperiode: Oplysningerne vil blive gemt i op til 8 år på grundlag af den svenske forbrugerkøbelov og bogføringslov (Konsumentköplagen og Bokföringslagen).

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne opfylde virksomhedens retlige forpligtelser såsom bogføringslovgivning. Nødvendig håndtering for at opfylde virksomhedens retlige forpligtelser i henhold til lovkrav, domme eller myndighedsbeslutninger (f.eks. bogføringslov, pengevasklov eller reglerne om produktansvar og produktsikkerhed, som kan kræve udarbejdning af kommunikation og information til offentligheden og kunder om produktadvarsler og produkttilbagekaldelser ved for eksempel en defekt eller sundhedsskadelig vare).
  • - Navn
  • - Personnummer (kun i visse tilfælde)
  • - Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer).
  • - Oplysning om købetidspunkt, produkter, pris.
Lovgrundlag: Retlig forpligtelse. Denne indsamling af dine personoplysninger er påkrævet i henhold til loven. Hvis oplysningerne ikke overdrages, kan vores retlige forpligtelse ikke opfyldes, og vi er derfor tvunget til at nægte dig købet.
Opbevaringsperiode: Oplysningerne vil blive gemt i op til 8 år på grundlag af den svenske forbrugerkøbelov og bogføringslov (Konsumentköplagen og Bokföringslagen).

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne håndtere kundeserviceforpligtelser.
  • - Kommunikation og besvarelse af eventuelle spørgsmål til kundeservice (via telefon, e-mail, chat eller i digitale kanaler, herunder sociale medier).
  • - Identificering.
  • - Udredning af eventuelle reklamations- og supportforpligtelser.
  • - Navn
  • - Personnummer (i visse tilfælde)
  • - Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer).
  • - Din korrespondance, e-mail, telefon, chat.
Lovgrundlag: Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at varetage vores og din berettigede interesse i at håndtere kundeserviceforpligtelser.
Opbevaringsperiode: Fra indsamlingen op til 90 dage.

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne gennemføre og håndtere deltagelse i konkurrencer.
  • - Kommunikation før og efter deltagelse i en konkurrence (f.eks. bekræftelse på tilmeldinger, spørgsmål eller bedømmelser).
  • - Valg af vinder og formidling af eventuelle gevinster (f.eks. udbetalinger eller rejsereservationer)
  • - Navn.
  • - Personnummer eller alder.
  • - Kontaktoplysninger (f.eks. adresse, e-mail og telefonnummer).
  • - Oplysninger overdraget i konkurrencebidraget.
Lovgrundlag: Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at varetage vores og din berettigede interesse i at håndtere din deltagelse i konkurrencer.
Opbevaringsperiode: Fra indsamlingen op til 90 dage.

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne vurdere, udvikle og forbedre vores tjenester, produkter og systemer for vores kunder.
  • - Tilpasning af tjenester for at blive mere brugervenlige (f.eks. brugergrænseflade for at forenkle informationsflowet eller for at fremhæve funktioner, som ofte benyttes af kunder i vores digitale kanaler).
  • - Udarbejdning af dokumentation med det formål at forbedre vare- og logistikflowet (f.eks. ved at kunne prognosticere indkøb, lager og leverancer).
  • - Udarbejdning af dokumentation for at udvikle og forbedre vores sortiment.
  • - Udarbejdning af dokumentation for at udvikle og forbedre vores ressourceeffektivitet fra et miljømæssigt og bæredygtighedsmæssigt perspektiv (f.eks. ved at effektivisere indkøb og planlægning af leverancer).
  • - Give vores kunder mulighed for at påvirke vores sortiment.
  • - Udarbejdning af dokumentation for at forbedre IT-systemer med det formål at hæve sikkerheden for virksomheden og vores besøgende/kunder.
  • - Analyser på aggregeret niveau. Baseret på de oplysninger vi indsamler (f.eks. indkøbshistorik, alder og køn) sorteres du ind i en kundegruppe (såkaldt kundesegment).
  • Indsigterne fra analysen ligger til grund for, hvilke produkter der indkøbes.
  • - Alder
  • - Beboelsessted
  • - Køn
  • - Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik).
  • - Tekniske data vedrørende enheder, der benyttes og deres indstillinger (f.eks. sprogindstilling, IP-adresse, browserindstillinger, tidszone, operativsystem, skærmopløsning og platform).
  • - Information om, hvordan du har interageret med os, dvs. om du har benyttet servicen, hvor og hvor længe du har besøgt forskellige sider, svartider, download-fejl, hvordan og hvornår du forlader servicen, osv.
Lovgrundlag: Berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for at kunne varetage vores og vores kunders berettigede interesse i at vurdere, udvikle og forbedre vores tjenester, produkter og systemer.
Opbevaringsperiode: Fra indsamlingen op til 8 år.

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at forhindre misbrug af LWGs Services, som en del af vores bestræbelser på at holde vores services sikre og trygge.
For at udføre risikoanalyse, forhindre bedrageri samt risikohåndtering.
  • - Forhindring og udredning af eventuelle bedragerier eller andre lovovertrædelser
  • - Forhindring af phishing, forsøg på ulovlig indlogning på brugerkontoen eller andre tiltag, der er forbudt i henhold til loven eller vores salgsbetingelser.
  • - Beskyttelse og forbedring af vores IT-miljø mod angreb og indtrængning.
  • - Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik).
  • - Tekniske data vedrørende benyttede enheder og deres indstillinger (f.eks. sprogindstilling, IP-adresse, browserindstillinger, tidszone, operativsystem, skærmopløsning og platform).
  • - Oplysninger om, hvordan vores digitale tjenester benyttes.
Lovgrundlag: Opfyldelse af retlig forpligtelse (hvis en sådan foreligger), alternativt Berettiget interesse. Hvis der ikke foreligger nogen retlig forpligtelse, er behandlingen nødvendig for at varetage vores berettigede interesse i at forhindre misbrug af en tjeneste eller for at forhindre, forebygge og udrede overtrædelser mod virksomheden.
Opbevaringsperiode: Fra indsamling og i en periode på op til 36 måneder derefter.

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne tilbyde dig muligheden for at bestille vores produkter med en bestemt styrke.
  • - Lagring af data knyttet til synsfejl for at kunne sende eller alternativt slibe korrekt synsfejlsprodukt.
  • - Synsfejlsrecept
Lovgrundlag: Dit samtykke
Opbevaringsperiode: Receptoplysninger knyttet til en specifik ordre gemmes i op til 8 år i henhold til den svenske bogføringslov Bokföringslagen.

Formål Behandlinger der udføres Personoplysninger
For at kunne levere en personligt tilpasset oplevelse af vores tjenester.
For at sikre, at indhold præsenteres for dig på den mest effektive måde.
  • - Udarbejdelse af et for dig personligt tilpasset indhold, f.eks. via relevante produktanbefalinger, præsentation af dine specifikke goder og tilbud og andre lignende tiltag, som indebærer en forenkling for dig.
  • - Forenkling af din brug af vores services (f.eks. ved at minde dig om glemte/forladte digitale indkøbskurve).
  • - Personlig kommunikation baseret på din adfærd på vores platforme. Vi foretager en analyse på individniveau på grundlag af de oplysninger, vi indsamler (f.eks. købs- og klikhistorik). Indsigterne fra analysen ligger til grund for vores kommunikation med dig, og hvilke tilbud eller goder der præsenteres for dig.
  • - Navn
  • - E-mail
  • - Alder
  • - Køn
  • - Beboelsessted
  • - Indkøbshistorik
  • - Købs- og brugergenererede data (f.eks. klik- og besøgshistorik).
  • - Angivne kundevalg vedrørende kommunikationskanaler
Lovgrundlag: Berettiget interesse
Opbevaringsperiode: Oplysninger knyttet til en specifik ordre gemmes i op til 8 år i henhold til den svenske bogføringslov Bokföringslagen.

Kommunikation med dig

LWG kan efter dit første køb udsende nyhedsbreve og tilbud via e-mail, sms og brev. Formålet med disse skrivelser er at formidle relevant information, som vedrører LWGs varemærker, vores Services og produkter samt for at gennemføre kundetilfredshedsundersøgelser (f.eks. efter du har kontaktet LWGs kundeservice). Du har i forbindelse med modtagelsen af disse skrivelser mulighed for at framelde dig en sådan kommunikation ved direkte i skrivelsen at klikke på linket til frameldelse eller henvende dig til vores kundeservice på tlf. 80 88 27 06 eller benytte dig af kontaktformularen, som du finder på lensway.dk/contact.

Hvem kan vi dele dine oplysninger med?

Lensway group er ejet af Essilor International Group, og vi vil derfor eventuelt dele dine oplysninger med de virksomheder, der indgår i Essilor International Group. Lensway Group vil udelukkende dele dine personoplysninger inden for Essilor International Group, når det er nødvendigt og kun i overensstemmelse med den gældende persondataforordning. Andre virksomheder inden for Essilor International Group vil eventuelt behandle dine personoplysninger som Lensway Groups databehandler.

Vi vil eventuelt dele dine personoplysninger med vores leverandører og samarbejdspartnere, hvis dette er påkrævet for at stille vores Services til rådighed eller gennemføre vores aftale med dig. LWG vil derfor eventuelt dele dine personoplysninger som følger:

Servicetype Geografisk placering Leverandørens rolle
Betalingsserviceleverandør EU/EØS Dataansvarlig
Logistikservices EU/EØS Dataansvarlig
Markedskommunikation EU/EØS Databehandler
Sociale medier EU/EØS Dataansvarlig

Hvis en leverandør angives som dataansvarlig, er leverandøren ansvarlig for den behandling, som leverandøren udfører. For yderligere information om den behandling af personoplysninger, som en leverandør udfører som dataansvarlig, henviser vi til leverandørens fortrolighedspolitik.

Hvis leverandøren angives som databehandler, er vi og leverandøren sammen ansvarlige for den behandling, som leverandøren udfører. Leverandøren må som databehandler kun behandle personoplysninger på de måder og til de formål, som vi har fastlagt.

Hvis du har spørgsmål om, hvem der er dataansvarlig for en bestemt behandling, er du velkommen til at kontakte os.

Vi træffer alle juridiske, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at dine oplysninger behandles på en sikker måde og med en relevant grad af beskyttelse, når de overføres til eller deles med en sådan udvalgt tredjemand.

Myndigheder

Vi vil eventuelt udlevere personoplysninger til myndigheder, såsom politi, skattevæsen og andre myndigheder, hvis vi iht. lovgivningen har pligt til at gøre det, eller hvis du har accepteret det.

Hvad gør vi IKKE med dine oplysninger?

Vi sælger ikke dine personoplysninger til tredjemand.

Hvor gemmer vi dine personoplysninger?

Vi bestræber os altid på at behandle dine oplysninger inden for EU/EØS. Oplysningerne kan dog i visse tilfælde overføres til og behandles et andet sted end inden for EU/EØS, af en virksomhed som indgår i Essilor International Group eller af en leverandør eller underleverandør. Da LWG er fast besluttet på altid at beskytte dine oplysninger, tager vi alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at dine oplysninger behandles på en sikker måde og med en relevant grad af beskyttelse, sammenlignelig med og mindst på linje med den grad af beskyttelse, der tilbydes inden for EU/EØS. Når personoplysninger overføres og behandles uden for EU/EØS, benytter vi os i visse af tilfælde af såkaldte standardaftaleklausuler, fastsat af EU-kommissionen. Ønsker du en kopi af disse standardaftaleklausuler, kan du kontakte os via de kontaktoplysninger, som findes nedenfor.

Vores berettigede interesser

Ved behandling med støtte i retsgrundlaget berettiget interesse mener vi, at vores berettigede interesse er baseret på, at vores behandling er nødvendig for at vi kan udføre, opfylde og administrere vores virksomhed og vores Services. Vi har videre en berettiget interesse i at beskytte os, vores kunder og vores leverandører mod bedragerisk adfærd og misbrug af vores tjenester. Vores berettigede interesse i at sende markedsføring og tilbud om vores virksomhed og vores Services baserer vi på, at en sådan information kan være af stor interesse for vores kunder samt at en eventuel fortrolighedsrisiko for den registrerede er meget begrænset. Som registreret kan du når som helst gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger til markedsføringsformål.

Dine rettigheder som registreret

Ret til at trække dit samtykke tilbage Du har når som helst ret til at tilbagetrække dit samtykke til at vi behandler dine personoplysninger vedrørende slibning, styrke og din recept. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af behandlingen på grundlag af dit samtykke før det blev trukket tilbage af dig.

Ret til adgang til dine oplysninger. Vil du kende og verificere de informationer, vi har om dig, kan du kræve en udskrift af oplysningerne. Du kan gratis anmode om en udskrift af oplysningerne. I den henseende hvor vi behandler personoplysninger om dig for at opfylde vores kontraktlige forpligtelser over for dig, og du selv har udleveret disse personoplysninger til os, har du ret til at få disse udleveret i et struktureret, generelt anvendeligt og maskinlæsbart format, og du har også ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig, dataportabilitet.

Ret til begrænsning af behandling: Du har i visse tilfælde ret til at kræve, at vi begrænser behandlingen af dine personoplysninger, dvs. begrænser behandlingen til visse afgrænsede formål. Retten til begrænsning gælder blandt andet, når du mener, at oplysningerne er forkerte og har krævet, at personoplysningerne rettes. Du kan da begære, at behandlingen af personoplysningerne begrænses i den tid, hvor oplysningernes korrekthed udredes. Når begrænsningen ophører, vil du blive informeret om dette.

Ret til rettelse. Du har ret til at rette fejlagtige eller ufuldstændige oplysninger om dig selv.

Ret til at komme med indsigelser. Du har ret til at komme med indsigelser mod behandling af personoplysninger på grundlag af retsgrundlaget berettiget interesse. Ved en indsigelse, skal vi ophøre med behandlingen, hvis vi ikke kan vise tvingende legitime årsager til behandlingen, som er vigtigere end dine interesser, rettigheder og friheder, eller hvis behandlingen af personoplysningerne udføres med henblik på fastlæggelse, udøvelse eller forsvar af retskrav.

Ret til at komme med indsigelse mod direkte markedsføring. Når personoplysninger behandles med henblik på direkte markedsføring har du ret til, når som helst at gøre indsigelser mod behandling af personoplysninger om dig til direkte markedsføringsformål. Hvis du modsætter dig behandling af dine personoplysninger til direkte markedsføringsformål, vil vi ophøre med behandling af dine personoplysninger med henblik på direkte markedsføring.

Ret til sletning (”ret til at blive glemt”). I det omfang dine personoplysninger ikke længere er nødvendige til det formål, de er indsamlet til, har du ret til at kræve, at dine personoplysninger slettes. Imidlertid forhindrer visse lovgivningsmæssige forpligtelser os i straks at slette dele af dine oplysninger. Sådanne forpligtelser følger af regnskabs- og skattelovgivningen, men også af lovgivning om forbrugeraftaleret. Det, vi gør, er at spærre for oplysninger, som vi skal forhindre bliver anvendt til andre formål end at overholde sådanne lovkrav.

Ret til at klage til tilsynsmyndighed I tilfælde af at du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger, har du ret til at klage til tilsynsmyndigheden, som i Danmark er Datatilsynet.

Ændringer af denne politik. Vi vil eventuelt opdatere og ændre denne politik. Ved større ændringer vil vi informere om ændringerne på passende vis, f.eks. ved at offentliggøre den opdaterede politik på vores websted.

Kontaktoplysninger

Ved spørgsmål om behandling af personoplysninger eller for at udøve dine rettigheder som registreret bedes du kontakte vores kundeservice pr. e-mail på dpo@lensway.com eller ring til 80 88 27 06