Gå til kassen
  Billede af en kvinde, der sidder i sofaen med en tablet

  Prøv nye kontaktlinser, uden at gå til optikeren

  Overvejer du at prøve nye kontaktlinser? Begynder dine nuværende at irritere lidt, eller holder de ikke fugten hele dagen? Vil du finde nogle til en bedre pris? Dette er almindelige tanker, som mange kontaktlinsebrugere har. Vi har sammensat en guide til, hvad du bør overveje, når du skifter kontaktlinser.
  Gruppe af mennesker, der smiler mod kameraet med solen bag dem.

  Kontaktlinser efter livsstil

  Når du skifter kontaktlinser, skal du overveje, hvad du leder efter? Vil du have kontaktlinser specielt til tørre øjne? Vil du skifte fra månedslinser til endagslinser eller til døgnlinser? Leder du efter et mere prisvenligt alternativ? Et godt tip er overveje din livsstil i forhold til dine nye linser. Hvis du er meget aktiv, eller har svært ved at at komme igennem pollensæsonen, kan endagslinser muligvis passe bedre til dig. Hvis du bruger kontaktlinser hver dag og ikke har problemer med at pleje dine kontaktlinser, kan månedslinser muligvis være et godt valg for dig. Synes du, det er vanskeligt at huske at tage kontaktlinserne ud sidst på dagen, og vil du hellere have kontaktlinser, som du kan have i, når du sover? Så er døgnlinser ideelle til dig.

  Forskellige linseæsker

  Kontaktlinser ud fra dine behov

  De fleste kontaktlinsemærker har kontaktlinser i forskellige kategorier (basis, medium eller premium), der dækker flere behov og til forskellige priser.

  Billede af en linseopskrift.

  Diameter og bundkurve

  På hver produktside er der angivet bundkurve og diameter på kontaktlinsen. Du kan finde dine oplysninger på din synstest fra optikeren, eller du kan sammenligne med dine nuværende linser (du kan finde bundkurven og diameter på siden af din kontaktlinseæske). Disse oplysninger behøver ikke at være nøjagtigt de samme, som på din synstest, når du prøver nye linser. Du kan sagtens prøve andre kontaktlinser, der har en bundkurve og diameter, der ligger tæt på disse tal.

  • Bundkurven (BC) på en kontaktlinse beskriver kontaktlinsens krumning i millimeter, dvs. hvor godt kontaktlinsen sidder på dit øje. Normalt er bundkurven mellem 8 – 10 mm.
  • Diameter (DIA) beskriver kontaktlinsens størrelse. Bløde kontaktlinser har en større diameter på 13 – 15 mm, hårde kontaktlinser har en diameter på 9 – 10 mm.

  Hvis du er usikker på, hvordan du skifter kontaktlinser, anbefaler vi altid, at du konsulterer en optiker. Bemærk, at en synstest til kontaktlinser og til briller er forskellige.

  Everclear linseæske

  Lad øjet vænne sig til dem i 5 dage

  Husk, at det kan tage op til 5 dage for øjet at vænne sig til dine nye kontaktlinser. Hvis det svier, eller hvis du får ondt i øjene, skal du selvfølgelig tage kontaktlinserne ud. Til dig, der vil prøve et nyt linsemærke, tilbyder vi en prøvepakke fra everclear der indeholder 5 kontaktlinser pr. pakke. everclear er et godt mærke, hvis du leder efter kontaktlinser af høj kvalitet og komfort, der holder hele dagen, til en god pris.

  Du kan vælge imellem følgende prøvepakker:

  • everclear ADM 5-pack – endagslinser af hydrogel til en god pris. Hydrogel er et materiale, der efterligner øjet tekstur for optimal komfort, der holder hele dagen.
  • everclear ELITE 5-pack ­– premium endagslinser lavet af silikonehydrogel, der giver mere ilt til øjet. Den nyere teknologi giver øget komfort og er et sundere valg for øjet.